Takaisin
Resepti

Munakoisokaviaari

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Munakoisokaviaari

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen
4+ tuntia
4 hlö
4+ tuntia
4 hlö

Gluteeniton ja vegaani munakoisokaviaari sopii mainiosti esimerkiksi uuniperunan täytteeksi.

Juomasuositus

Keskitäyteläinen Tempranillo-rypäleestä valmistettu lajike- tai sekoiteviini Espanjasta tukee upeasti kasvisten syvää makumaailmaa peittämättä liikaa ruoan aromeja. Alkoholittomaksi vaihtoehdoksi sopii myös Mehevä & Hilloinen -makutyypin alkoholiton punaviini kevyesti viilennettynä.

Valmistusaineet
  • 1 (350 g) munakoiso 

  • 1 (200 g) paprika 

  • 1 sipuli 

  • 3 kynttä valkosipulia 

  • 1 rkl sitruunamehua 

  • 1 rkl tomaattipyrettä  

  • ½ tl suolaa 

  • ½ tl mustapippuria 

  • ½ dl oliiviöljyä 

Valmistusohjeet
  1. Leikkaa munakoiso pieniksi kuutioiksi. Hienonna kuoritut sipulit. Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Sekoita kasvikset kulhossa ja lisää kaikki mausteet. 

  2. Levitä öljy laakean uunivuoan pohjalle ja levitä kasvisseos sen päälle ohueksi kerrokseksi. Kypsennä kasviksia 225 asteessa ensin 15 minuuttia. Sekoittele ja jatka vielä 15 minuuttia. 

  3. Anna seoksen jäähtyä, lusikoi kannelliseen astiaan ja anna mielellään maustua seuraavaan päivään jääkaapissa. Tarjoile kasvisvaihtoehtona uuniperunoiden kanssa.