Munakoisopaistos

Muheva ja yrttinen munakoisopaistos sopii mainiosti pääsiäispöydän pääruoan kasvisruokavaihtoehdoksi.

Valmistusaineet

  • 4 munakoisoa

  • suolaa

  • 2 paahtoleipäviipaletta pieninä kuutioina

  • oliiviöljyä

  • 1 iso sipuli

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 1,5 purkkia (400 g) tomaattimurskaa

  • liemikuutio

  • mustapippuria

  • pari oksaa tuoretta rosmariinia

  • nippu tuoretta timjamia

  • purkki ranskankermaa (150 g)

  • 1 dl juustoraastetta, esimerkiksi mozzarellaa

Valmistusohjeet

  1. Siivuta munakoisot noin puolen sentin viipaleiksi ja levitä ne vadille, ripottele päälle suolaa. Anna viipaleiden hikoilla kitkeryyttä pois noin tunnin ajan.

  2. Paloittele paahtoleivät pieniksi kuutioiksi ja paahda ne rapeiksi pannulla, jossa on tilkka öljyä. Siirrä leipäkuutiot sivuun odottamaan.

  3. Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne pannulla öljyssä. Lisää tomaattimurska, liemikuutio, pippuri sekä silputtu rosmariini ja timjami. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia.

  4. Kuivaa munakoisoviipaleet talouspaperilla ja paista niitä molemmin puolin kuumalla pannulla, jossa on oliiviöljyä.  Paistamisen jälkeen viipaleiden tulee olla pehmeitä.

  5. Lado munakoisoviipaleita vuokaan kerrokseksi, jonka päälle tulee tomaattikastiketta, leipäkuutioita ja pari ruokalusikallista ranskankermaa. Näiden päälle lado uusia samanlaisia kerroksia niin, että ylimmäksi tulee tomaattimurskaa ja leipäkuutioita. Ripottele päälle juustoraastetta ja paista 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. 

Juomasuositus
Munakoisopaistos

Munakoisopaistoksen kanssa maistuvat punaviinit Välimeren maista. Myös italialainen barbera sekä makutyypiltään marjaisat ja raikkaat punaviinit sopivat. Oluista sopii vaalea lager.