Mustapapusalaatti

Sitruksisen raikas mustapapusalaatti sopii erinomaisesti osaksi nouto- tai alkupalapöytää.

Valmistusaineet

  • 2 dl suolaliemessä säilöttyjä mustapapuja

  • puolikas suippopaprika

  • reilu teelusikallinen inkivääriä raastettuna

  • 1 limetin mehu

  • 2 rkl seesamiöljyä

  • suolaa maun mukaan

  • puolikas avokado

  • 3 rkl pekaanipähkinöitä

  • kourallinen sitruunamelissan lehtiä

Valmistusohjeet

  1. Pavut valutetaan. Suippopaprikasta leikataan ohuita siivuja ja inkivääri raastetaan.

  2. Ainekset laitetaan kulhoon ja sekoitetaan joukkoon limettimehu, seesamiöljy ja suola.

  3. Avokado viipaloidaan ja pekaanipähkinöitä rikotaan kämmenellä. Lisätään nämä sekä sitruunamelissan lehdet varovasti salaatin joukkoon.

Juomasuositus
Mustapapusalaatti

Papusalaatin kanssa maistuvat kreikkalaiset valkoviinit sekä yleensäkin makutyypiltään vivahteikkaat ja ryhdikkäät valkoviinit. Oluista sopivat vehnäoluet ja vaalea lager.