Takaisin
Resepti

New York Chicken Paillard

Gluteeniton

New York Chicken Paillard

Gluteeniton
40 min
4 hlö
40 min
4 hlö

Tarjoa herkullisen grillatun broilerin lisäkkeena raikasta rucolasalaattia. Tämä kesäinen ruoka sopii niin maittavaksi lounaaksi kuin juhlien noutopöytään.

Juomasuositus

Kevyt tai keskitäyteläinen, marjaisa ja raikas valpolicella- tai beaujolaisviini kannattaa tarjota tämän herkullisen salaatin kumppanina hieman viilennettynä, noin 16–18-asteisena. Pehmeä ja kepeä valkoviini puolestaan tasapainottaa rucolan kevyttä kitkeryyttä ja tomaattien hapokkuutta.

Valmistusaineet
  • 4 broilerin minuuttipihviä

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • n. 1 tl sormisuolaa

  • 0,5 tl mustapippuria myllystä

  • 1 sitruuna

Rucolasalaatti:

  • n. 1 l rucolaa

  • 400 g (terttu)kirsikkatomaatteja

  • 4 rkl oliiviöljyä

  • 1 rkl punaviinietikkaa

  • 0,5 tl sormisuolaa

  • 0,25 tl mustapippuria myllystä

  • n. 2 dl parmesaania lastuina

Valmistusohjeet
  1. Sipaise minuuttipihvien pintaan öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista grillissä tai paistinpannulla muutama minuutti molemmilta puolilta tai kunnes broileri on kypsää. Purista päälle sitruunamehua. Nosta tarjoilulautaselle. Peitä foliolla.

  2. Huuhtele ja kuivaa rucola. Puolita kirsikkatomaatit ja yhdistä ne rucolan kanssa. Sekoita öljy ja etikka keskenään. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Kaada salaatille. Lisää parmesaanilastut ja sekoita hyvin. Annostele salaatti amerikkalaisittain minuuttipihvien päälle. Voit myös viipaloida broilerit ja sekoittaa ne salaatin kanssa.