Takaisin
Resepti

Nizzansalaatti

Gluteeniton

Nizzansalaatti

Gluteeniton
50 min
4 hlö
50 min
4 hlö

Lounas kuin Nizzan rantabulevardilla. Ranskalaisessa klassikkosalaatissa ihastuttavat peruna, vihreät pavut, tonnikala ja kananmunat. Nauti salaatin kanssa lasillinen kylmää roseeviiniä. 

Aktiivinen valmistusaika: 20 min 
Passiivinen valmistusaika: 30 min 

Juomasuositus

Klassikko:  

Nizzansalaatti vie ajatukset Ranskan Rivieran aurinkoon. Etelä-Ranskan Provence tuottaa maailmalla matkittuja roseeviinejä, jotka ovat kuin luotuja ruokaisille salaateille. Nizzansalaatin ja kuivan Provencen rosee onkin yksi ruokamaailman klassisimpia yhdistelmiä. 

Trendikäs:  

Kuplia lasiinsa kaipaavalle suurta suosiota nauttivat crémantit roseen värisenä ovat trendikäs valinta. Loiren tai Alsacen rosee-crémantien punamarjainen aromimaailma ja keksinen paahteisuus kannattelevat salaatin makukerroksia. 

Alkoholiton:

Alkoholiton roseeviini tai alkoholiton roseekuohuviini jatkavat molemmat Nizzansalaatin kaipuuta vaaleanpunaiselle juomalle. Molemmissa alkoholittomissa tyyleissä on kypsän marjaisa aromeita ja kyllin hapokas rakenne keventämään ruokaisaa salaattia. 

Valmistusaineet
  • 400 g perunoita  

  • 150 g vihreitä papuja 

  • 2 tlk (à 150/105 g) tonnikalaa öljyssä 

  • 4 kananmunaa  

  • 1 ps (75 g) salaattisekoitusta  

  • 250 g kirsikkatomaatteja  

  • 1 dl kalamata-oliiveja 

  • 1 pieni punasipuli  

  • ½ tl sormisuolaa  

  • ½ tl mustapippuria  

Kastike: 

  • 1 pieni salottisipuli 

  • 1 valkosipulinkynsi  

  • 1 rkl hienonnettua tuoretta timjamia 

  • 1 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa 

  • 2 rkl valkoviinietikkaa 

  • ¾ dl oliiviöljyä 

  • 2 tl dijonsinappia 

  • 2 tl hunajaa 

  • ½ tl sormisuolaa 

  • ½ tl mustapippuria  

Valmistusohjeet
  1. Valmista kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli mahdollisimman pieneksi veitsellä. Hienonna timjami ja basilika. Mittaa kaikki kastikkeen ainekset kulhoon ja sekoita. 

  2. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Anna jäähtyä ja lohko ne. 

  3. Keitä kananmunia 7–9 minuuttia. Siirrä keitetyt munat heti kylmään veteen. Anna jäähtyä, kuori ja puolita ne. 

  4. Poista pavuista kanta, puolita ne ja keitä papuja noin 2 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Nosta pavut kylmään veteen jäähtymään. Valuta jäähtyneet pavut. 

  5. Valuta tonnikala ja oliivit. Puolita kirsikkatomaatit. Kuori ja viipaloi punasipuli. 

  6. Levitä ison tarjoilukulhon pohjalle salaattisekoitus. Lisää lohkotut perunat, vihreät pavut, kananmunan puolikkaat, puolitetut kirsikkatomaatit, oliivit ja tonnikala salaattisekoituksen päälle. Valuta päälle kastiketta ja lisää halutessasi suolaa ja mustapippuria. 

Resepti Mika Rampa, kuva Johanna Myllymäki, juomasuositukset Anri Lindström.