Nuotiolla haudutettu harjus

Nuotion hiilloksella kypsyy hiljalleen mehevä harjus.

Valmistusaineet

  • 1–2 harjusta tai muuta lohikalaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 perunaa
  • 5 cm pätkä purjoa
  • 1 sipuli
  • 2 oksaa tilliä
  • 2 rkl voita

Valmistusohjeet

  1. Puhdista kalat ja mausta ne suolalla. Aseta molemmat kalat leivinpaperilla peitetyille folioarkeille.
  2. Kuori ja viipaloi perunat ja purjo, silppua sipuli.
  3. Avaa puhdistettujen kalojen vatsat ja asettele peruna-purjoviipaleet, sipulisilppu ja tilli onteloon ja kalan kylkeen.
  4. Lisää mukaan nokare voita.
  5. Kääri kalat tiiviiksi paketeiksi ja kypsennä nuotion (tai grillin) hiilloksella 10–20 minuuttia kalan koosta riippuen.