-
Paloittele liha muutamaan osaan ja ruskista sen pinnat paistinpannulla öljyssä. Laita lihat pataan ja ripottele päälle suola ja mausteet. Lisää kuoritut ja puolitetut sipulit sekä kuoritut valkosipulin kynnet. Paloittele omena ja lisää se pataan. Kaada joukkoon omenasiideri. Peitä pata kannella. Laita pata hautumaan 150 asteiseen uuniin 4 tunniksi.
-
Ota hautuneet lihapalat padasta ja poista luut sekä lihaskalvot. Nyhdä liha suikaleiksi kahden haarukan avulla.
-
Siivilöi liemi kulhoon ja heitä siivilään jääneet vihannekset ja mausteet pois. Laita nyhdetty liha takaisin pataan ja kaada joukkoon hiukan lientä.
-
Kuori ja paloittele perunat kylmän veden joukkoon. Kuori porkkanat ja sipuli. Leikkaa porkkanasta ja palsternakasta vinoja siivuja ja hienonna sipuli. Kuullota kasviksia kattilassa voissa hetki. Lisää valutetut perunat ja siivilöity lihaliemi.
-
Lisää vettä niin paljon, että ainekset peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä vähintään 15-20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.
-
Hienonna persilja ja sekoita se nyhtölihan joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.
-
Jaa keitto kulhoihin ja nosta keskelle nyhtölihaa kasaksi. Koristele annos tuoreella persiljalla.
Voit käyttää myös valmista nyhtölihaa. Käytä liemenä tällöin litran verran valmista lihalientä tai 1 l vettä ja 2 lihaliemikuutiota.
Resepti Mika Rampa, kuvat Kristiina Kurronen, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström