Innostutko suolaisen ja makean liitosta? Sami Sykön brunssisuosikki on banaanipannukakut, jotka saavat seurakseen vaahterasiirappia ja rapeaa pekonia.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Nyhtöpannukakku valmistuu helposti ja nopeasti pannulla paistaen. Tarjoa se itsekeitetyn marjahillon ja kermavaahdon kanssa.
Makea ja herkän kukkainen moscato d´asti nostaa suupielet hymyyn muhevan pannukakun seuralaisena. Se keventää raskaitakin jälkiruokia jäämättä itse herkkujen jalkoihin. Viilennä viini hyvin ja tarjoa se kuohuviinilaseista. Laadukas suodatinkahvi on myös taattu ja toimiva pannarijuoma.
300 g riisipuuroa
2 kananmunaa
1 dl kevytmaitoa
1 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
1 tl kardemummaa
1/4 tl suolaa
1 + 1 rkl voita paistamiseen
Marjahillo:
250 g marjoja (esim. mustikoita ja vadelmia)
2 rkl vettä
1 dl hillosokeria
Lisäksi:
2 dl vispikermaa
1 tl tomusokeria
Sekoita riisipuuro, munat ja maito kulhossa. Lisää vehnäjauhot ja sekoita vispilällä tasaiseksi.
Mausta sokerilla, kardemummalla ja suolalla. Anna taikinan tekeytyä 30 minuuttia ennen paistamista.
Valmista hillo. Mittaa marjat ja vesi kattilaan. Kuumenna, kunnes vesi alkaa höyrytä. Lisää hillosokeri ja keitä 10–15 minuuttia välillä sekoittaen. Anna hillon jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin.
Sulata voi paistinpannulla (ø 26–28) ja lisää taikina. Paista pannukakkua miedolla lämmöllä, kunnes se on hyytynyt lähes kokonaan.
Riko pannukakku lastalla paloiksi ja jatka paistamista, kunnes palat ovat pinnalta rapeita ja saaneet kauniin värin. Lisää voita tarvittaessa.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Tarjoa nyhtöpannukakun kanssa hilloa ja kermavaahtoa. Viimeistele tomusokerilla.