Oluenmakuinen broileripata

Tämän broilerpadan salaisuus on paistetut kantarellit, jotka pehmentävät makua. Olut tekee mausta ruokaisan, mutta sitä annostellaan varoen, sillä liika olut tuo karvautta.

Valmistusaineet

  • 400 g broileria, esimerkiksi rintafileetä

  • 4 perunaa

  • 200 g juuriselleriä

  • 50 g palsternakkaa

  • 2 porkkanaa

  • 1 punasipuli

  • valkosipulinkynsi

  • laakerinlehti

  • 4 rkl öljyä

  • 2,5 dl tummaa olutta, esimerkiksi tummaa lageria

  • 2,5 dl lihalientä

  • suolaa, cayennenpippuria

  • 3 rkl silputtua persiljaa

  • 2 dl sieniä, esimerkiksi pakastettuja kantarelleja

  • voita tai öljyä sienien paistamiseen

Valmistusohjeet

  1. Paloittele liha ja ruskista se pannussa. Jätä odottamaan.
  2. Kuori ja paloittele perunat, juurekset sekä sipulit ja paista niitä padassa nopeasti öljytilkassa. Lisää nesteet ja laakerinlehti, suola ja cayennenpippuri pataan. Juurekset saavat peittyä nesteeseen. Lisää joukkoon lihapalat ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.
  3. Lisää persiljasilppu pataan ja tarkista maku.
  4. Paista sieniä voissa pannulla ja lisää pataruoan pinnalle. Tarjoa.

Resepti Pirkko Koivu, kuva iStock
Juomasuositus
Oluenmakuinen broileripata

Tarjoa samaa tummaa olutta, jota on itse ruoassakin. Myös vaalea lager tai ale sopivat.