Takaisin
Resepti

Olutkastike

Olutkastike

20 min
4 henkilöä
20 min
4 henkilöä

Olutkastike tarjoaa syksyn riistapaistille makua uudella twistillä. Lager on toimiva valinta olutkastikkeen valmistukseen.

Juomasuositus

Voimakas ja makeahko vahva lager on perinteinen ja toimiva valinta yrttimarinoidulle hirvenfileelle olutkastikkeella. Myös hedelmäiset ja vivahteikkaat alet komppaavat kauniisti olutkastikkeen aromimaailmaa.

Valmistusaineet
  • 1 salottisipuli

  • 1 rkl rypsiöljyä

  • 2 dl lagerolutta

  • 2 dl ranskankermaa

  • 1 rkl kokojyväsinappia

  • 2 tl juoksevaa hunajaa

  • sormisuolaa

  • mustapippuria myllystä

  • (maissitärkkelystä)

Valmistusohjeet
  1. Kuori sipuli ja hienonna se mahdollisimman pieniksi paloiksi. Kuullota silppua pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää olut, ranskankerma, sinappi ja hunaja.

  2. Anna porista keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Vinkki! Haluatko paksumpaa kastiketta? Voit halutessasi saostaa sen maissitärkkelyksellä pakkauksen ohjeen mukaan.