Takaisin
Resepti

Olutsangria

Gluteeniton
Vegaaninen

Olutsangria

Gluteeniton
Vegaaninen
20 min
6 hlö
20 min
6 hlö

Olutsangria on virkistävä ja hieman erilainen versio perinteisestä sangriasta. Raikkaassa juomassa yhdistyvät appelsiini-kanelisiirapin mausteisuus ja oluen ja muiden ainesten runsas sitruksisuus.

Aktiivinen valmistusaika: 10 min 
Passiivinen valmistusaika: 10 min 

Valmistusaineet
  • 2 ploa (à 0,33 cl) witbier- tai lager-olutta  

  • 4 dl sitruunalimonadia  

  • 2 dl appelsiini-kanelisiirappia  

  • 1 dl limemehua  

  • Appelsiini-kanelisiirappi:  

  • 3 (luomu)appelsiinia  

  • 1½ dl ruokosokeria  

  • 2 kanelitankoa  

Lisäksi:  

  • appelsiini-, sitruuna- ja/tai limeviipaleita  

  • kanelitankoja  

 

Valmistusohjeet
  1. Keitä ensin siirappi. Leikkaa yhden pestyn appelsiinin oranssi kuori ohuelti niin, että valkoista osaa tulee mukaan mahdollisimman vähän.   

  2. Halkaise appelsiinit ja purista puolikkaista mehut (noin 3 dl) ja kaada mehu kattilaan. Lisää sokeri ja kanelitangot.   

  3. Keitä 10 minuuttia. Jäähdytä ja siivilöi kuoret ja kanelitangot pois. Säilytä siirappi kannellisessa astiassa jääkaapissa.  

  4. Purista limeistä mehut. Mittaa kaikki ainekset kannuun jäiden kanssa. Lisää sitrusviipaleet ja kanelitangot (siirapista).  

Resepti Annika Elomaa, kuva Johanna Myllymäki.