Omenabaklava

Jos tavallinen baklava on liian makea ja apfel strudel kaipaa mielestäsi jotakin ekstraa, niin kokeile niiden risteytystä. Omenabaklava on täydellinen liitto aprikoosia, omenaa, rusinaa, hunajaa ja pähkinää.

Valmistusaineet

  • 250 g filotaikinaa


  • 1 dl voisulaa


Täyte

  • 1 kg Granny Smith -omenia


  • 2 dl rouhittuja pistaasipähkinöitä

  • 1 dl fariinisokeria


  • 1 dl keltaisia rusinoita 


  • 1 dl pieneksi kuutioituja aprikooseja

  • 2 tl sitruunankuorta

  • 2 tl kanelia


Voiteluun

  • 1 dl voisulaa

  • 1 rkl juoksevaa hunajaa


Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin täyte. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Kuutioi omenat pieniksi paloiksi. Sekoita omenoiden joukkoon muut täyteaineet. 

  2. Levitä filotaikinalevyjä 4 kerrosta leivinpöydälle ja voitele välit voisulalla. Tee taikinasta kaksi rullaa.

  3. Jaa täyte taikinalevyille ja kääri ne varovasti rullalle. Nosta rulla pellille niin, että sauma jää rullan alle.


  4. Paista 225 asteessa noin puoli tuntia. 

  5. Sulata voi. Sekoita hunaja voisulaan. Voitele rullia kerran paistamisen aikana seoksella. Ota uunista ja voitele lopulla seoksella.
 Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Vinkki: Pidä filotaikina-arkit kostutetun leivinpaperin alla, niin ne eivät kuivu.

Juomasuositus
Omenabaklava

Väkevöity muskattiviini Espanjasta on täydellinen kumppani täyteläiselle omenabaklavalle. Se ei pelästy fariinisokeria, omenaa, hunajaa tai sitruunankuorta, vaan muodostaa niiden kanssa tasapainoisen liiton.