Takaisin
Resepti

Omenapiirakka ilman omenaa

Kasvisruokavalio
Vegaaninen

Omenapiirakka ilman omenaa

Kasvisruokavalio
Vegaaninen
40 min
6 henkilöä
40 min
6 henkilöä

Haluatko mieluummin omena- tai sitruunapiirakkaa? Kemisti-ruokakirjailija Anu Hopian reseptillä voit saada piirakan, jonka maku määräytyy tuoksun mukaan.

Juomasuositus

Nauti mock apple pie omenajälkiruokien hienon kumppanin eli makean Tokajin kanssa. Tokajin hapokkuus ja jaloarominen, hunajainen makeus toimivat perinteisen omenapiirakan kera täydellisesti – maista, onko yhdistelmä yhtä täydellinen myös tämän kemiallisemman version kumppanina.

Valmistusaineet
  • 250 g murotaikinaa tai muuta mieluista piirakkataikinaa 

  • 5 dl vettä 

  • 250 g sokeria 

  • 2,5 g omenahappoa (viinitarvikeliikkeestä) 

  • 2,5 g viinihappoa (viinitarvikeliikkeestä) 

  • 25 kpl pyöreitä suolakeksejä 

  • Tarjoiluun pari tippaa esimerkiksi sitruuna-aromia (ruokakaupasta) tai omena-aromia (esimerkiksi hiilihappoveden maustamiseen tarkoitettu makuesanssi)

Valmistusohjeet
  1. Voitele piirakkavuoka (n. 25 cm) ja levitä piirakkataikina sen pohjalle.

  2. Kiehauta vesi, sokeri sekä omena- ja viinihapot.

  3. Asettele suolakeksit kattilaan ja anna kiehua hiljalleen n. 3 minuuttia. Älä sekoita, jotta kekseistä syntyisi omenalohkomaisia rakenteita.

  4. Siirrä turvonneet keksit varovasti reikäkauhan avulla piirakkataikina päälle (valuta ylimääräinen neste pois).

  5. Paista piirakkaa 175C:ssa noin 25 min.

  6. Tarjoile piirakkapala kauniilta lautaselta. Sido lusikan varteen silkkinauha tai imupaperisuikale, johon olet imeyttänyt joko omena- tai sitruuna-aromia. Piirakka muuttuu sitruuna- tai omenapiirakaksi sen mukaan, millä tuoksulla sen tarjoilet. Voit myös suihkuttaa aromia suoraan kakunpalan päälle.