Merimiehen simpukat, Moules marinières, on yksinkertaisuudessaan juhlava ja kaunis klassikkoannos.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Tarjoile ostereiden seuraksi rutikuivaa samppanjaa, mielellään Blanc de Blancs'ia, sancerre-, chablis- tai muscadet-viiniä tai stout-olutta, mielellään Oyster Stoutia.
Tuoreita ostereita
Tarkista, että osterit ovat tiukasti kiinni. Osteri voi kurkistella, mutta kopautuksesta se sulkee kuorensa, jos se on hengissä.
Avaa osterit osteriveitsellä saranan kohdalta varoen. Avaaminen on tekniikkalaji. Älä käytä tarpeetonta voimaa. Leikkaa myös osterin alemman kuoren kiinnike irti. Avattaessa osteri kuolee, niitä ei siis syödä elävinä.
Osteri on hyvää sellaisenaan, mutta päälle voi laittaa tilkan sitruunaa tai limeä. Jotkut suosivat vinaigretteä. Voit myös tehdä toisenlaisen vinagretten sekoittamalla passionhedelmän mehuun tilkan valkoista balsamicoa, oliiviöljyä ja tuoretta, silputtua korianteria. Häivähdys pippuria sopii, suolaa et tarvitse.