Pad Thai – paistettua nuudelia thaimaalaisittain

Kun jättikatkaravut, tofu ja idut yhdistetään paistetun nuudelin kanssa, syntyy lautaselle upea ruoka: pad thai.

Valmistusaineet

  • 250 g leveää riisinuudelia
  • 3 kevätsipulia tai pala purjoa
  • 1 pkt (270 g) maustamatonta tofua
  • (halutessasi 50 g siitakesieniä)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/2 dl kalakastiketta tai soijaa
  • 1 rkl sweet chiliä
  • 200 g jättikatkarapuja
  • 1 dl ituja

Valmistusohjeet

  1. Laita nuudelit kiehuvaan veteen kattilaan. Lisää joukkoon tilkka öljyä. Kun vesi kiehuu uudelleen, anna kiehua 3 minuuttia. Kaada vesi pois ja huuhtele nuudelit kylmällä vedellä.
  2. Hienonna kevätsipulit ja kuutioi tofu. Kuori ja viipaloi valkosipulit. (Viipaloi myös siitakkeet, jos haluat lisätä niitä.) Kuullota silppua tofupalojen kanssa pinnoitetulla pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää joukkoon nuudelit. Jatka paistamista koko ajan sekoittaen muutama minuutti.
  3. Siirrä seosta pannun reunoille ja riko kananmuna keskelle. Lisää tarvittaessa hieman öljyä. Paista muna kokkeliksi ja sekoita se nuudeliseokseen. Lisää pannulle loput aineet ja sekoita, kunnes ruoka on lämmintä.
Juomasuositus
Pad Thai – paistettua nuudelia thaimaalaisittain
Kannattaa suosia runsaan hedelmäisiä, kukkeita ja mausteisia valkoviinejä, esimerkiksi Pinot Gris-, Gewürztraminer- tai Viognier-rypäleestä valmistettuja. Viinissä saa aromikkuuden lisäksi olla jopa hieman makeutta. Tammisuutta kannattaa välttää.