Japanilaisten oma herkku, vegaaninen ramen-nuudelikeitto, saa ruokaisuutta sienistä ja tofusta.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Tulista chiliä, rapsakkaa riisinuudelia, katkarapuja, tofua ja maapähkinoitä. Kokkaa thaimaalainen katuruokaklassikko kotikeittiössä.
Paistettujen nuudelien mausteisuus ja limetin hapokkuus vaativat viiniltä runsasta hedelmäisyyttä ja hieman makeutta. Puolikuiva tai puolimakea saksalainen riesling on varma valinta. Oluista vaaleat lagerit toimivat pad thain kanssa mainiosti.
n. 16 raakaa jättikatkaravun pyrstöä (tai broileria/possua)
250 g leveää riisinuudelia
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
1 pkt (300 g) kiinteää tofua
1 pieni kiinankaali tai iso paksoi
4 kevätsipulia
1 dl rypsiöljyä
2 kananmunaa
1 dl ituja, kaikenlaiset idut käyvät
2 dl suolapähkinöitä
Maustekastike
3 rkl kalakastiketta
2 rkl juoksevaa hunajaa (tai fariinisokeria)
2 rkl tamarinditahnaa
Tarjoiluun
1 ruukku korianteria
4 limettiä
Tee ensin maustekastike sekoittamalla kalakastike, hunaja ja tamarindi keskenään. Laita hetkeksi sivuun.
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna chili. Kuutioi tofu. Huuhtaise kiinankaali tai paksoi ja viipaloi se pieniksi paloiksi. Hienonna kevätsipulit.
Kuumenna öljy vokkipannulla. Lisää kiinankaali tai paksoi, katkaravut, tofu, sipulit ja chili. Paista muutama minuutti. Lisää pannulle munat ja sekoita kokkeliksi. Siistimpää jälkeä saat, jos teet kokkelin ensin erikseen pannun keskellä.
Lisää valutetut, kypsät nuudelit. Sekoittele. Valuta joukkoon maustekastike ja sekoita.
Viimeistele kevätsipulilla, iduilla ja suolapähkinöillä. Tarjoa korianterilla ja limetti- lohkoilla höystettynä.
Vinkki! Käytä chilin paloittelussa kertakäyttökumihanskoja – tai varo hieromasta silmiäsi vähään aikaan chilin leikkaamisen jälkeen. Tuoreisiin yrtteihin kannattaa satsata, sillä kuivattu korianteri on eri tapaus. Korvaa vaikka lehtipersiljalla tai hätätapauksessa basilikalla. Myllystä jauhettu pippuri on aromikkaampaa kuin valmis rouhe.