Ruusukaali on ihan turhaan väheksytty raaka-aine! Napakaksi paistettuna, pekonilla, leivänmuruilla ja siemenillä aateloituna se on ihan täydellinen noutopöytäherkku.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Jotain uutta kesägrilliin? Fetajuustolla ja manteleilla täytetyt padron-paprikat ovat herkullisia naposteltavia sellaisenaan, mutta sopivat myös muun grilliruoan lisukkeeksi. Padron-paprikat ovat yleensä mietoja, mutta joukossa saattaa olla tulisempi paprika, mikä tuo hauskan yllätyselementin ruokailuun.
Aktiivinen valmistusaika: 10 min
Passiivinen valmistusaika: 10 min
Klassikko:
Pimientos de Padron -paprikat ovat klassista snäkkiruokaa Espanjassa, jossa niitä nautitaan tapaksina. Tällöin lasissa on tyypillisesti kuivaa ja paahteista Cava-kuohuviiniä, joka kirvoittaa ruokahalun heräilemään.
Trendikäs:
Sommelierit ovat innostuneet Espanjan erikoisuudesta sherrystä. Monille tutuin sherrytyyli lienee makea, mutta rutikuivat finot ja manzanillat ovat erinomaisia aperitiiveja pikkusuolaisten kanssa.
Alkoholiton:
Alkoholiton hedelmäinen kuohuviini maistuu herkulliselta pienten pimientosien napsimisen lomassa. Alkoholittomissa juomissa on tyypillisesti hieman jäännössokeria, joka toimii mainiosti paprikoiden suolaisenmakean täytteen kanssa.
1 pss (200 g) padron-paprikoita
2 rkl oliiviöljyä
1 tl sormisuolaa
Täyte:
100 g fetajuustoa
1 dl kuorellisia manteleita
1–2 tl vaahterasiirappia
½ tl chilirouhetta
Leikkaa padron-paprikoihin yhdelle sivulle veitsellä viilto. Laita paprikat uunipellille leivinpaperin päälle. Valuta päälle oliiviöljyä ja mausta sormisuolalla. Pyörittele paprikoita hieman. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 5–7 minuuttia.
Valmista täyte. Paahda mantelit kuivalla pannulla ja rouhi ne veitsellä. Soseuta fetajuusto haarukalla kulhossa ja lisää rouhitut mantelit. Mausta chilirouheella ja vaahterasiirapilla. Sekoita tasaiseksi.
Ota paprikat uunista ja anna niiden jäähtyä hetki. Avaa paprikat ja täytä ne.
Resepti Mika Rampa, kuva Johanna Myllymäki, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström.