Pähkinäinen taateli-linssipatee

Tämän herkullisen pateen voit laittaa tarjolle kuumana, haaleana tai kylmänä. Lisäkkeiksi maistuvat paistetut sienet, tuoreet viikunat ja raikas salaatti.

Valmistusaineet

  • 3 dl linssejä

  • 8,5 dl kasvislientä

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 2 salottisipulia

  • 1 rkl rypsiöljyä

  • 6 kuivattua taatelia

  • 2 dl paahdettuja, rouhittuja saksan- tai hasselpähkinöitä

  • 1 tl juustokuminaa

  • 0,5 tl kanelia

  • 0,5 tl harissaa

  • 0,5 tl jauhettua kardemummaa

  • 2 isoa kananmunaa

  • 1 dl soija- tai kaurakermaa

Tarjoiluun

  • paistettuja sieniä, viipaloituja viikunoita, vihreää salaattia tai versoseosta.

Valmistusohjeet

  1. Huuhtele linssit. Laita ne kattilaan kasvisliemen ja kuorittujen valkosipuleiden kanssa. Anna kiehahtaa ja vähennä lämpö. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia. Katso tarkka keittoaika linssien pakkauksesta.

  2. Jos kattilassa on nestettä jäljellä, kaada se pois. Laita linssit kulhoon. Kuori ja hienonna salottisipulit. Kuullota sipulia öljyssä pannulla miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.

  3. Lisää lohkotut taatelit, pähkinät ja mausteet linssien joukkoon. Soseuta seos karkeahkoksi massaksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa siten, että joukkoon jää kokonaisia linssejä ja pähkinänpaloja. Maista seosta ja lisää tarvittaessa suolaa.

  4. Vatkaa kananmunien rakenne kevyesti rikki. Sekoita kerma kananmunien joukkoon. Yhdistä seos linssiseokseen.

  5. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Kaada pateemassa voideltuun, suorakaiteen muotoiseen pieneen uunivuokaan (vetoisuus noin 1 litra). Kypsennä uunin alatasossa noin 30 minuuttia tai kunnes patee on hyytynyt. Voit tarjota pateen kuumana, haaleana tai kylmänä. Tarjoile paistettujen sienten, viikunoiden ja salaatin kanssa.

Vinkki! Jos sinulla ei ole tarpeeksi pientä vuokaa, niin vuoraa isompi leivinpaperilla ja "lyhennä" vuokaa laittamalla mytyksi puristettu pala foliota vuoan toiseen päähän.

Juomasuositus
Pähkinäinen taateli-linssipatee

Pähkinäisen taateli-linssipateen ja paistettujen sienien tuoksu vie ajatukset trendikkääseen Lähi-idän keittiöön.

Juomaksi voit valita täyteläisen ja mausteisen punaviinin Libanonista tai Golanin kukkuloilta, ja valkoviineistä gewürztraminer-blendin.

Vivahteikas ale on oluen ystävän valinta.