Paistettu pinaattiriisi

Rapeaksi paistettu riisi keväisten kasvisten kera on oiva lisäke vaikka lampaankarreen kaveriksi.

Valmistusaineet

  • 1 salottisipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • n. 3/4 dl oliiviöljyä
  • n. 8 dl kypsää, kylmää jasmiini- tai basmatiriisiä
  • 1 dl herneitä
  • salaattipinaattia
  • (muutamia litteitä herneenpalkoja keitettynä)
  • 2 rkl sitruunamehua
  • suolaa, valkopippuria myllystä

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä öljyssä keskilämpöisellä pannulla muutama minuutti.
  2. Lisää riisi, herneet ja salaattipinaatti. Paista sekoitellen, kunnes seos lämpenee. Lisää halutessasi herneenpalot. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.