Krepit suolaisella täytteellä sopivat oivallisesti viikonloppubrunssille tai lounaaksi. Kreppejä täydentää lasissa ranskalainen siideri.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Yksinkertainen on kaunista! Kuten tämä ihastuttava juusto, joka saa päälleen hunajaisen pähkinähunnun ja pikaisen lämmityksen uunissa. Pikkuherkku on täydellinen niin mezepöytään kuin leivän kera tarjottavaksi palaksi.
Mezeaterian kanssa sopii vivahteikas ja ryhdikäs sauvignon blanc Chilestä tai Uudesta-Seelannista. Kokeile myös Santorinin saarelta kotoisin olevaa hapokasta Assyrtikoa tai ryhdikästä, kuivaa roseeviiniä Ranskasta tai Italiasta.
Sitruunaiset vehnäoluet ovat myös hyvä vaihtoehto.
200 g vuohen- tai lampaanmaitofetaa tai halloumia
0,5 tl rouhittua mustapippuria
0,5 tl kuivattua paprikajauhetta
0,5 tl kuivattua minttua
3 rkl saksan- tai pistaasipähkinöitä
1 tl juoksevaa hunajaa
Laita juusto pieneen uunivuokaan. Ripottele päälle mausteet ja pähkinärouhe. Valuta päällimmäiseksi hunajaa.
Gratinoi juustoa 250-asteisen uunin ylätasolla muutama minuutti, kunnes juusto lämpenee ja saa hieman väriä.
Tarjoa heti pita- tai maalaisleivän kera.