Paistettu vuohenjuusto

Yksinkertainen on kaunista! Kuten tämä ihastuttava juusto, joka saa päälleen hunajaisen pähkinähunnun ja pikaisen lämmityksen uunissa. Pikkuherkku on täydellinen niin mezepöytään kuin leivän kera tarjottavaksi palaksi.

Valmistusaineet

  • 200 g vuohen- tai lampaanmaitofetaa tai halloumia

  • 0,5 tl rouhittua mustapippuria

  • 0,5 tl kuivattua paprikajauhetta

  • 0,5 tl kuivattua minttua

  • 3 rkl saksan- tai pistaasipähkinöitä

  • 1 tl juoksevaa hunajaa

Valmistusohjeet

  1. Laita juusto pieneen uunivuokaan. Ripottele päälle mausteet ja pähkinärouhe. Valuta päällimmäiseksi hunajaa.

  2. Gratinoi juustoa 250-asteisen uunin ylätasolla muutama minuutti, kunnes juusto lämpenee ja saa hieman väriä.

  3. Tarjoa heti pita- tai maalaisleivän kera.

Juomasuositus
Paistettu vuohenjuusto

Mezeaterian kanssa sopii vivahteikas ja ryhdikäs sauvignon blanc Chilestä tai Uudesta-Seelannista. Kokeile myös Santorinin saarelta kotoisin olevaa hapokasta Assyrtikoa tai ryhdikästä, kuivaa roseeviiniä Ranskasta tai Italiasta.

Sitruunaiset vehnäoluet ovat myös hyvä vaihtoehto.