Päivi Nurmesniemen kalaruoka

”Teen tätä ruokaa talvisin uunissa, jotta mieleeni palautuisivat kesän ihanat muistot.” –Päivi Nurmesniemi

Valmistusaineet

  • 500 g lohifile (muukin kala käy)
  • 2 tl punapippuria
  • 1 tl viherpippuria
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 tl valkopippuria
  • 1/2 tl korianterin siemeniä
  • tai tuore oksa
  • 1 rkl hunajaa ja loraus valkoviiniä
Kastike:
  • 2 dl ruokajugurttia
  • 1/2 limen mehu
  • hunajaa
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Aseta lohi folion päälle ja hiero sen pintaan morttelissa murskatut mausteet. Lorauta lopuksi kalan päälle hunajaa ja valkoviiniä. Sulje folio tiukasti ja anna kalan marinoitua jääkaapissa noin neljä tuntia.
  2. Jos valmistat lohen ulkotulella, anna sen paistua miedossa lämmössä noin 45 minuuttia. Uunissa kala kypsyy 225 asteessa puolessa tunnissa.
  3. ”Kesällä tarjoan lohta uusien perunoiden ja kastikkeen kanssa. Talvella maistuvat puikulaperunat.”
Kastike:
Sekoita ainekset keskenään ja anna kastikkeen maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.