Takaisin
Resepti

Pannukakku uunipellillä

Gluteeniton

Pannukakku uunipellillä

Gluteeniton
50 min
4 henkilöä
50 min
4 henkilöä

Gluteenittomista jauhoista valmistetun uunipannarin voit tarjota perinteisesti hillon kera tai vaikka lounaaksi lämpimän jauhelihakastikkeen kera.

Valmistusaineet
  • 2 kananmunaa

  • 0,5 litraa maitoa

  • 1 tl suolaa

  • 3 dl gluteenitonta jauhoseosta

  • 0,5 tl leivinjauhetta

  • loraus öljyä tai voisulaa


Jauhelihatäyte pannukakulle

  • 300–400 g jauhelihaa

  • iso sipuli silputtuna

  • valkosipulinkynsi viipaloituna

  • 1 dl kermaviiliä

  • 2–3 rkl tomaattipyreetä

  • suolakurkku kuutioituna

  • puolikas paprika kuutioituna

  • suolaa, pippuria, timjamia

Valmistusohjeet
  1. Tee ensin pannukakku: Vatkaa kananmunia käsin hetken aikaa. Sekoita joukkoon maito, jauho-leivinjauheseos sekä suola ja rasva. Sekoita tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla suojatulle pellille.

  2. Paista 225 asteessa noin 15–20 minuuttia, kunnes väri on kauniin ruskea. 

  3. Valmista jauhelihakastike pannukakun paistuessa uunissa: Ruskista jauheliha ja sipulit pannulla, lisää tomaattipyree, kermaviili ja muut ainekset sekä mausteet. Anna hautua hetki.

  4. Levitä jauhelihakastike kuumana valmiille pannukakulle ja rullaa kääretortun tapaan.

Vinkki: Jos pannukakusta halutaan makeaa, taikinaan lisätään 2 ruokalusikallista sokeria. Herkullinen vaniljan maku saadaan halkaistusta vaniljatangosta, jonka sisus raaputetaan taikinaan. Kuuman pannukakun lisukkeeksi tarjotaan hilloja tai marjoja ja kermavaahtoa.