Pannukakku uunipellillä

Gluteenittomista jauhoista valmistetun uunipannarin voit tarjota perinteisesti hillon kera tai vaikka lounaaksi lämpimän jauhelihakastikkeen kera.

Valmistusaineet

  • 2 kananmunaa

  • 0,5 litraa maitoa

  • 1 tl suolaa

  • 3 dl gluteenitonta jauhoseosta

  • 0,5 tl leivinjauhetta

  • loraus öljyä tai voisulaa


Jauhelihatäyte pannukakulle

  • 300–400 g jauhelihaa

  • iso sipuli silputtuna

  • valkosipulinkynsi viipaloituna

  • 1 dl kermaviiliä

  • 2–3 rkl tomaattipyreetä

  • suolakurkku kuutioituna

  • puolikas paprika kuutioituna

  • suolaa, pippuria, timjamia

Valmistusohjeet

  1. Tee ensin pannukakku: Vatkaa kananmunia käsin hetken aikaa. Sekoita joukkoon maito, jauho-leivinjauheseos sekä suola ja rasva. Sekoita tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla suojatulle pellille.

  2. Paista 225 asteessa noin 15–20 minuuttia, kunnes väri on kauniin ruskea. 

  3. Valmista jauhelihakastike pannukakun paistuessa uunissa: Ruskista jauheliha ja sipulit pannulla, lisää tomaattipyree, kermaviili ja muut ainekset sekä mausteet. Anna hautua hetki.

  4. Levitä jauhelihakastike kuumana valmiille pannukakulle ja rullaa kääretortun tapaan.

Vinkki: Jos pannukakusta halutaan makeaa, taikinaan lisätään 2 ruokalusikallista sokeria. Herkullinen vaniljan maku saadaan halkaistusta vaniljatangosta, jonka sisus raaputetaan taikinaan. Kuuman pannukakun lisukkeeksi tarjotaan hilloja tai marjoja ja kermavaahtoa.

Juomasuositus
Pannukakku uunipellillä

Suolaisten pannukakkujen kanssa sopii lager-olut: valitse makusi mukaan joko raikas ja maltainen vaalea lager tai pehmeä ja aromikas tumma lager. Viineistä pehmeät ja hedelmäiset, keskitäyteläiset punaviinit tai pirteät ja hedelmäiset, puolikuivat valkoviinit istuvat hyvin tämän mutkattoman, mutta herkullisen ruoan kumppaniksi.

Suunnista jälkiruokaviinien maailmaan, kun valitset juomaa makeille pannareille. Pirskahtelevat tai kuplivat muscat-viinit jääkaappikylmänä tarjottuna löytävät toimivan parin kermavaahdon kuohkeasta rakenteesta. Ne myös raikastavat hillolla tai vaahterasiirapilla silattua kokonaisuutta.