Pannulla paistetut omenalohkot

Pannulla sulava fariinisokeri antaa omenoille kuuman ja makean karamellikuoren, joka sulattaa jäätelön herkulliseksi kastikkeeksi.

Valmistusaineet

  • 1 iso tai 2 pientä kotimaista omenaa ruokailijaa kohti

  • 4–5 rkl fariinisokeria

  • vaniljajäätelöä

Valmistusohjeet

  1. Pese ja lohko omenat reiluiksi paloiksi, jätä siemenkota pois.

  2. Kuumenna pannulla voita ja lisää sinne omenapalat sekä fariinisokeri. Anna paistua kohtalaisella lämmöllä niin, että omenat alkavat pehmetä ja fariinisokeri sulaa.

  3. Annostele omenat jälkiruokakulhoihin ja lisää jäätelö.

Juomasuositus
Pannulla paistetut omenalohkot

Makea jälkiruokaviini kuten tokaji tai auslese-viinit sekä väkevöity muscat sopivat tämän jälkiruoan kuuman ja kylmän liittoon.