Takaisin
Resepti

Parmesaanikeksit

Gluteeniton
Kasvisruokavalio

Parmesaanikeksit

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
20 min
24 hlö
20 min
24 hlö

Salvianlehdillä koristellut parmesaanikeksit sopivat mainiosti ruokahalun herättäjäksi tai naposteluun.

Juomasuositus

Parmesaanin ystävä hakeutuu oikeutetusti Italian viinihyllylle. Pähkinäisiä sävyjä uhkuvalle parmesaanille löytyy nappivalintoja niin kuohu-, valko-, kuin punaviinienkin parista. Kuplat lasiin löytyvät herkullisen päärynäisistä proseccoista. Valkoviinissä saa puolestaan olla hieman suutuntumaa ja yrttisyyttä, joita molempia löytyy Pohjois-Italian Alto Adigen pinot grigio -viineistä. Vivahteikas ja kehittynyt toscanalainen chianti classico tai punainen, kirsikkainen lambrusco on punaviinin ystävän valinta.

Valmistusaineet
  • 100 g parmesaania raastettuna 

  • 2 rkl perunajauhoja 

  • 1 tl leivinjauhetta 

  • 50 g voita 

  • 1 muna 

  • 24 salvianlehteä 

Valmistusohjeet
  1. Sekoita juustoraasteen joukkoon kuivat aineet. Lisää huoneenlämpöinen voi ja muna. Sekoita tasaiseksi. 

  2. Nosta teelusikalla leivinpaperin päälle uunipellille pieniä kekoja. Jätä väliin tilaa, sillä keksit leviävät paistuessaan. Lisää jokaisen keksin päälle 1 salvian lehti. 

  3. Paista parmesaanikeksejä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. 

Resepti Mika Rampa, kuva Kristiina Kurronen, juomasuositus Anri Lindström