Parsa-perunasalaatti

Tarjoile tämä salaatti lämpimänä tai jäähtyneenä vaikkapa kalan tai vaalean lihan lisäkkeenä.

Valmistusaineet

  • 6–12 keskikokoista perunaa, koosta riippuen

  • Suolaa keittämiseen

  • 1 nippu vihreää parsaa

  • 1/2 sitruunan mehu puristettuna

  • 0,5 dl oliiviöljyä

  • 2 rkl pinjansiemeniä

  • 2 rkl kapriksia


Koristeluun

  • Tuoreita yrttejä

Valmistusohjeet

  1. Keitä pestyt perunat suolalla maustetussa vedessä kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä. Viipaloi perunat vadille.

  2. Poista parsoista sitkeä tyviosa ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä. Keittoaika vaihtelee riippuen varren paksuudesta ja parsan tuoreudesta. Tuore vihreä parsa kypsyy jo parissa minuutissa. Varmista kypsyys tikulla. Paloittele perunoiden joukkoon.

  3. Sekoita sitruunanmehusta ja öljystä kastike. Valuta se perunoiden ja parsojen päälle.

  4. Paahda siemeniä kuivalla, keskilämpöisellä pannulla sekoitellen kunnes ne saavat kauniin ruskean värin.

  5. Ripottele siemenet ja kaprikset salaattiin ja koristele tuoreilla yrteillä.

Juomasuositus
Parsa-perunasalaatti

Oluen ystävälle maistuu tämän annoksen kanssa pils tai vaalea lagerolut. Viininystävä luottaa kuivaan, hapokkaaseen valkoviiniin kuten itävaltalainen grüner veltlinersauvignon blanc -viinit tai chenin blanc. Hedelmäisen raikkaat samppanjat ja laatukuohuviinit ovat kupliva vaihtoehto. Nämä kaikki sopivat sekä vihreän parsan että sitruunakastikkeen hapokkuuden kanssa.