Parsa-voitaikinakierteet

Parsapiirakan uusi muoto ja koko on tässä! Vihreät parsat kiepautetaan voitaikinan syleilyyn. Kierteiden sisältä löytyy vielä aavistus parmesaania ja tuorejuustoa.

Valmistusaineet

  • 1 pkt (500 g) voitaikinalevyjä tai 1 pkt (400 g) piirakkataikinaa

  • n. 6 rkl yrteillä maustettua tuorejuustoa (esim. Philadelphia)

  • n. 6 rkl vastaraastettua parmesaania

  • 30 vihreää parsatankoa

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä kiertoilmauuni 200 asteeseen, tavallinen uuni 225 asteeseen.
  2. Laita sulaneet taikinalevyt kevyesti jauhotetulle työtasolle. Kauli ne hieman ohuemmiksi. Voitele tuorejuustolla ja ripottele päälle parmesaania. Leikkaa levyt n. 30 suorakaiteen muotoiseen palaan.
  3. Poista parsoista kovat tyvet. Jos parsat tuntuvat kovin puisilta, voit kuoria ne kevyesti.
  4. Kieputa taikinapalat spiraalimaisesti ja napakasti parsojen ympärille, parmesaanipuoli sisäänpäin.
  5. Nosta tangot leivinpaperilla päällystetyille uunipelleille saumapuoli alaspäin. Paista 15 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää ja kauniin kullanruskeaa.

Vinkki:
Voit halutessasi voidella tangot ennen paistamista kevyesti vatkatulla munalla.