Parsan keittäminen

Parsa on todellista kevään herkkua. Näillä ohjeilla onnistut varmasti parsan valmistamisessa.

Valmistusaineet

  • Varaa tuoretta parsaa 4–5 vartta henkeä kohti.

Valmistusohjeet

  1. Huuhtele parsat huolellisesti. Poista tyvestä puumainen osa.
  2. Kuori parsan pintakerros pois esimerkiksi perunankuorimaveitsellä. Älä kuitenkaan kuori nuppuja. Vihreää parsaa ei ole välttämätöntä kuoria, kuori se vain jos varsi tuntuu tyviosasta puumaiselta ja kuori paksulta.
  3. Keitä parsat suolalla maustetussa vedessä isossa kattilassa. Lisää parsa kiehuvaan veteen. Keitä ohutta vihreää ja valkoista parsaa noin 8 minuuttia. Paksumpia valkoisia keitetään noin 12 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tyvestä tikulla tai haarukalla. Vihreä parsa kypsyy valkoista hieman nopeammin.
  4. Valuta parsat hyvin esimerkiksi talouspyyhkeen päällä. Tarjoile heti.