Kun kerran kokeilet valmistaa tacoletut maissijauhoista itse, valmiina ostettavat tortillaletut saavat jäädä hätävaraksi.
Katso resepti >
Parsa sopii loistavasti myös herkkutacojen täytteeksi! Annoksen kruunaa parsalle täydellinen kumppani, gribiche-kastike. Makupariksi annokselle sopii pils-olut tai prosecco.
Pils-olut taklaa tämän reseptin suolaiset ja hapokkaat maut tehden kokonaisuudesta herkullisen ja tasapainoisen.
Pirteä & Hedelmäinen -makutyypin kupliva prosecco antaa tacoille hedelmäisenpyöreän silauksen.
Alkoholiton omenasiideri on myös herkullisen raikas vaihtoehto tacojen seuraan.
500 g parsaa
1 rkl öljyä paistamiseen
Suolaa ja mustapippuria
50 g parmesanjuustoa
12 kpl pieniä pehmeitä tacokuoria (katso resepti)
Gribiche-kastike:
4 kananmunaa
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl dijonsinappia
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl sokeria
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria myllystä
3 rkl kapriksia
1 suolakurkku
1 ruukku lehtipersiljaa
Valmista ensin kastike. Keitä kananmunia noin 9 minuuttia. Laita munat jäähtymään kylmään veteen.
Sekoita öljy, sinappi, etikka, sokeri, suola ja pippuri kulhossa.
Kuori munat ja hienonna ne ja siirrä kulhoon kastikkeen joukkoon. Hienonna myös kaprikset, suolakurkut ja persilja kulhoon. Sekoita hyvin ja anna maustua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.
Kuori parsat ohuelti ja paista ne pannulla öljyssä nopeasti 1–2 min ajan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Nosta parsat tacojen päälle. Lisää gribiche-kastiketta. Vuole päälle parmesanjuustoa kuorimaveitsellä.
Viimeistele hienonnetulla lehtipersiljalla ja mustapippurilla.