Takaisin
Resepti

Parsatacot gribiche-kastikkeella

Kasvisruokavalio

Parsatacot gribiche-kastikkeella

Kasvisruokavalio
50 min
4 henkilöä
50 min
4 henkilöä

Parsa sopii loistavasti myös herkkutacojen täytteeksi! Annoksen kruunaa parsalle täydellinen kumppani, gribiche-kastike. Makupariksi annokselle sopii pils-olut tai prosecco.

Juomasuositus

Pils-olut taklaa tämän reseptin suolaiset ja hapokkaat maut tehden kokonaisuudesta herkullisen ja tasapainoisen.

Pirteä & Hedelmäinen -makutyypin kupliva prosecco antaa tacoille hedelmäisenpyöreän silauksen.

Alkoholiton omenasiideri on myös herkullisen raikas vaihtoehto tacojen seuraan.

Valmistusaineet
  • 500 g parsaa

  • 1 rkl öljyä paistamiseen

  • Suolaa ja mustapippuria

  • 50 g parmesanjuustoa

  • 12 kpl pieniä pehmeitä tacokuoria (katso resepti)

Gribiche-kastike:

  • 4 kananmunaa

  • 3 rkl oliiviöljyä

  • 1 rkl dijonsinappia

  • 1 rkl valkoviinietikkaa

  • 1 tl sokeria

  • ½ tl suolaa

  • ¼ tl mustapippuria myllystä

  • 3 rkl kapriksia

  • 1 suolakurkku

  • 1 ruukku lehtipersiljaa

Valmistusohjeet
  1. Valmista ensin kastike. Keitä kananmunia noin 9 minuuttia. Laita munat jäähtymään kylmään veteen.

  2. Sekoita öljy, sinappi, etikka, sokeri, suola ja pippuri kulhossa.

  3. Kuori munat ja hienonna ne ja siirrä kulhoon kastikkeen joukkoon. Hienonna myös kaprikset, suolakurkut ja persilja kulhoon. Sekoita hyvin ja anna maustua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.

  4. Kuori parsat ohuelti ja paista ne pannulla öljyssä nopeasti 1–2 min ajan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

  5. Nosta parsat tacojen päälle. Lisää gribiche-kastiketta. Vuole päälle parmesanjuustoa kuorimaveitsellä.

  6. Viimeistele hienonnetulla lehtipersiljalla ja mustapippurilla.

Resepti Mika Rampa, kuva Satu Nyström, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström