Pebre eli chileläinen tomaattisalaatti

Pebre-tomaattisalaatti on Chilessä suosittu pikkuruoka.

Valmistusaineet

  • 1/2 kurkku
  • 1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
  • 1 kesäsipuli varsineen
  • 1 miedohko chilipalko
Kastike:
  • 1 rkl sokeria
  • 1/2 tl (sormi)suolaa
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 dl hienonnettua, tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa

Valmistusohjeet

  1. Kuori kurkku, poista siemenet ja kuutioi. Puolita tomaatit. Viipaloi kesäsipuli varsineen. Viipaloi tai kuutioi chili.
  2. Sekoita kastikeainekset. Lisää seos kasvisten joukkoon. Sekoita hyvin.
  3. Anna maustua kylmässä vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua.
Vinkki:
Voit halutessasi lisätä salaattiin yhden kypsän avokadon kuutioina. Se antaa makuun pyöreyttä.