Takaisin
Resepti

Pecorino-viikunasalaatti

Gluteeniton
Kasvisruokavalio

Pecorino-viikunasalaatti

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
20 min
4 hlö
20 min
4 hlö

Alkupalaksi tarjottava talvinen salaatti höystetään pecorinolla, pähkinöillä ja viikunoilla.

Juomasuositus

Talvinen salaatti sisältää viinille suosiollisia pecorinoa ja pähkinöitä. Ruokalajille voikin valita oman maun mukaan kuohuviinin, aromikkaan valkoviinin tai punaviininkin.

Tarjoa salaatin seurana valkoviineistä esimerkiksi pinot grigiota tai hyvää chardonnaytä, punaviininä voit kokeilla vaikkapa valpolicellaa tai barbera d’astia.

Halutessasi voit tarjota myös samaa tukevampaa punaviiniä, jonka valitset pääruoan kumppaniksi.

Pecorino-viikunasalaatti
  • 1 rkl valkoviinietikkaa

  • 3 rkl juoksevaa hunajaa

  • 2 tl vahvaa sinappia

  • sormisuolaa, rouhittua

  • mustapippuria

  • 3 rkl oliiviöljyä

  • 200 g pecorinojuustoa

  • 1 dl paahdettuja saksanpähkinöitä

  • 6 dl maukkaita salaatteja, esim. mangoldia

  • 2 viikunaa

Valmistusohjeet
  1. Sekoita etikka, hunaja ja sinappi. Mausta suolalla ja pippurilla.

  2. Sekoita öljy joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten.

  3. Viipaloi juusto ja lisää se pähkinöiden kanssa maustumaan hetkeksi kastikkeeseen.

  4. Asettele pestyt ja revityt salaatit lautasille.

  5. Viipaloi viikunat ja nosta ne salaateille juusto-pähkinäseoksen kanssa.