Pekka Kuusiston poronkäristys olutliemellä

Pekka Kuusiston parhaat makumuistot liittyvät baroloon ja Pallastunturiin.

Valmistusaineet

  • n. 500–600 g jäätynyttä poronpaistia
  • voita
  • 1 pullo tai tölkki olutta
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet

  1. Ota jäinen poronlihakimpale sulamaan noin tuntia ennen leikkuuta. Silloin lihaa on helpompi käsitellä. Valitse hyvä veitsi ja aloita lastujen vuolenta reunasta. Mikä tahansa kohta käy.
  2. Käristä jäiset, viipaloidut porolastut pannulla runsaassa voissa. Siirrä lastut kattilaan tai pataan ja kaada olut päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes liha on pehmeää. Lisää tarvittaessa vettä.
  3. Valmistuksessa voi halutessaan käyttää myös esimerkiksi sipulia ja pekonia.
  4. Tarjoile poronkäristys perunamuusin ja puolukkasurvoksen kanssa.

Jos ohje tuntuu kesällä turhan tuhdilta, sen voi pistää talteen syksyä ja puolukkasatoa odottamaan.