Peruna–papusalaatti

Muheva salaatti yhdistää suomalaiset ja välimerelliset maut.

Valmistusaineet

  • 400 g vihreitä papuja
  • 2 kg keitettyjä uusia perunoita
  • 4 kesäpunasipulia varsineen
  • 4 rkl pieniä kapriksia
  • 2 dl kivettömiä kalamataoliiveja
  • kourallinen basilikanlehtiä

Kastike:
  • 2 dl oliiviöljyä
  • 4 rkl sitruunamehua
  • 2 tl makeahkoa sinappia
  • 1 1/2 tl sormisuolaa
  • 1/2 tl mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa pavuista päät irti. Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Valuta keitinvesi pois ja nosta pavut jäähtymään kylmään veteen, niin niiden kaunis, vihreä väri säilyy.
  2. Viipaloi kylmät, keitetyt perunat. Viipaloi kesäsipulit varsineen ja laita ne papujen, perunoiden, kapristen ja oliivien kanssa kulhoon.
  3. Tee kastike yhdistämällä kaikki aineet keskenään. Sekoita hyvin.
  4. Lisää basilika.

Vinkki:
Voit halutessasi höystää salaattia lisäämällä joukkoon puolitettuja kirsikkatomaatteja, paistettua pekonia tai parmesaanilastuja


 

Näillä ohjeilla syntyvät juhlat kymmenelle:
Caprese uunikuivatuilla tomaateilla
Kuskus-oliivi-vegesekoitus
Punainen pestokastike
Chilimajoneesi
Yrtti-mantelikastike
Italialaiset kalapullat
Skagenröralla ja parsalla täytetty voileipäkakku
Souvlaki-vartaat broilerista