Takaisin
Resepti

Peruna-pintxo

Gluteeniton

Peruna-pintxo

Gluteeniton
30 min
8 henkilöä
30 min
8 henkilöä

Peruna-pintxossa hyödynnät yli jääneet keitetyt perunat ja kananmunat. Baskilaiseen tapaan kuuluu kattaa pöytään kerralla useampia pintxoja (esp. pinchot).

Juomasuositus

Baskimaasta kotoisin olevat pintxot aateloidaan paikallisella raikkaan hapokkaalla, jopa pirskahtelevalla valkoviinillä. Perinteisesti viini tarjoillaan jalattomista viinilaseista, joihin viini kaadetaan vauhdikkaasti korkealta.

Valmistusaineet
  • 4 isoa keitettyä perunaa 

  • kevyesti paistettua pinaattia 

  • 4 paistettua kananmunaa 

  • 8 pientä sardellifileetä 

Valmistusohjeet
  1. Viipaloi keitetyt perunat ja paista niiden pinta rapeaksi paistinpannulla.  

  2. Asettele perunaviipaleet tarjoiluvadille. Lisää päälle paistettu pinaatti ja puolikas paistettua kananmunaa. Lisää sardellifilee.  

  3. Rouhi pinnalle halutessasi mustapippuria ja suolaa.   


Reseptistä tulee 8 kappaletta pintxoja. Tarjoa alku- tai napostelupalaksi mielellään vähintään 3 pintxoa ruokailijaa kohden. Peruna-pintxon kanssa sopivat mainiosti esimerkiksi manchego- ja serranokinkku-pintxot.

Resepti Mika Rampa, kuva Kristiina Kurronen, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström