Petit fours

Suklaatyöt vaativat hieman viitseliäisyyttä ja kärsivällisyyttä. Kaunis lopputulos palkitsee tekijän.

Valmistusaineet

  • 150 g tummaa 65 % suklaata

Puolukkarahkatäyte:
  • 1 dl survottuja puolukoita
  • 1 dl maitorahkaa
  • 1/2 dl sokeria

Valkosuklaamousse:
  • 100 g valkosuklaata
  • 3 dl kuohukermaa

Valmistusohjeet

  1. Sulata suklaa varovasti vesihauteessa. Höyryä ei saa päästä suklaan joukkoon.
  2. Lusikoi sulaa massaa karamelli- tai muffinivuokiin, pohjalle ja reunoille. Vuokien käsittely helpottuu, jos panet paperivuoan tukevampaan metalliseen vuokaan suklaan levittämisen ajaksi. Jähmetä suklaisia vuokia kylmässä 10 minuuttia. Lisää sitten suklaata vielä toinen kerros. Jähmetä tämän jälkeen kylmässä muutama tunti.
  3. Irrota paperi varovasti suklaakerroksen ympäriltä. Täytä suklaavuoat haluamillasi täytteillä: puolukkarahkalla, suklaajäätelöllä ja passionhedelmäkastikkeella, valkosuklaamoussella tai piparkakkutaikinapalloilla.
  4. Rahkatäyte syntyy sekoittamalla ainekset keskenään. Valkosuklaamoussea varten kerma kiehautetaan, ja siihen sulatetaan suklaa. Seoksen annetaan jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään, minkä jälkeen vaahdotetaan täytteeksi.
Juomasuositus
Petit fours
Suklaisille suupaloille sopii hyvin tummanpuhuva portviini, esimeriksi LBV tyypiltään. Myös hedelmäinen väkevöity moscatel-viini käy hyvin.