Petteri Luodon lammaspata

Lammaspadan hauduttamiseen sopii tumma ja kernaasti hieman tuhdimpi olut.

Valmistusaineet

  • 350 g kuutioitua lampaanpaistia
  • voita paistamiseen
  • 2–3 dl tummaa olutta
  • punasipuli, porkkana ja
  • 1/2 palsternakka
  • 2 valkosipulinkynttä
  • maissijauhoa
  • reilusti tuoretta timjamia ja rosmariinia
  • vettä (tai lihalientä)
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

  1. Ruskista lihat voissa kuumalla pannulla.
  2. Siirrä lihat pataan, lisää olut ja hauduta 3–4 h.
  3. Poista lihat padasta. Kypsennä sitten pilkotut juurekset ja valkosipulit lampaiden keitinliemessä. Lisää vettä tai lihalientä tarpeen mukaan.
  4. Lisää pataan lihat ja suolaa sekä pippuria maun mukaan. Suurusta maissijauhoilla.
  5. Lisää lopuksi joukkoon yrtit ja anna hautua kannen alla vielä noin vartin ajan.
  6. Tarjoile riisin tai couscousin kera.
Juomasuositus
Petteri Luodon lammaspata
Pehmeän lampaan kera sopii mainiosti tumma, mutta silti raikkautta tuova vehnäolut tai maltaisen pehmeä, vaalea lagerolut.