Pienet marjaisat piiraat

Pienet marjaisat piiraat on helppo ja nopea valmistaa. Hyväksi kannattaa käyttää metsästä poimittuja marjoja.

Valmistusaineet

  • 400–500 g kaupan valmista murotaikinaa

Täyte
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl mantelilastuja
  • 3 rkl voita
  • 1 dl sokeria
  • 1/2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl smetanaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl karpaloita
  • 2–3 dl puolukoita

Valmistusohjeet

  1. Levitä taikina leivos- tai paperimuotteihin. Säästä osa piirakoiden kanneksi.
  2. Paahda kaurahiutaleet ja mantelilastut voissa.
  3. Yhdistä paahdettu seos sokerien, smetanan ja kananmunien kera täytteeksi. Lisää lopuksi marjat.
  4. Annostele täyte muotteihin ja kauli loppu taikina piiraiden kansiksi. Tiivistä taikina huolella.
  5. Paista piiraita 200-asteisessa uunissa noin 20–25 minuuttia.
Juomasuositus
Pienet marjaisat piiraat

Marjaisiin piiraisiin makeat muskattikuohuviinit ovat oiva valinta.