-
Valmista ensin puolukkajäätelö. Säästä noin 1/2 dl kokonaisia puolukoita jäätelön päälle. Soseuta loput puolukoista sauvasekoittimella (sulata ensin, jos käytät jäisiä puolukoita) ja lisää joukkoon noin 1/2 dl kondensoidusta maidosta.
-
Vaahdota kuohukerma vaahdoksi. Lisää loput kondensoidusta maidosta vaahdon joukkoon ja sekoita nostellen.
-
Kaada vaahto pakastuksenkestävään 1,5 l astiaan ja lisää päälle puolukkasose. Sekoita lusikalla jäätelöön puolukkaraitoja. Peitä vuoka kelmulla. Pakasta vähintään 9 h, mieluiten yön yli.
-
Valmista vohvelit vaahdottamalla huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen välillä sekoittaen.
-
Yhdistä kulhossa keskenään vehnäjauhot, perunajauhot, kaakaojauhe, piparkakkumauste ja suola. Lisää seos vaahdon joukkoon sähkövatkaimella nopeasti sekoittaen ja anna taikinan tekeytyä noin 10 minuuttia ennen paistamista.
-
Tötteröiden valmistusta varten tarvitset sarvimuotteja, mutta voit valmistaa ne myös itse alumiinifoliosta. Ota pala alumiinifoliota ja muotoile siitä 10 cm pitkä kartio, jonka leveä pää on halkaisijaltaan 5 cm.
-
Lisää vohveliraudalle noin 1/2 dl taikinaa ja paista vohveleiksi. Mikäli vohvelit hajoavat, voit laittaa vohveliraudan väliin haarukan piikit, jolloin vohvelirauta jää hieman auki. Näin vohveleista tulee hieman paksummat ja helpommin käsiteltävät.
-
Pyöritä paistettu vohveli heti kuumana tötteröksi muotin tai folion ympärille. Anna jäähtyä saumapuoli alaspäin.
-
Täytä puolukkajäätelöllä. Lisää kokonaiset puolukat koristeeksi.
Vinkki: Jos tötterövohveli ei tunnu onnistuvan, leikkaa vohvelit sydämenmuotoisiksi paloiksi ja tarjoa sellaisenaan jäätelön kanssa.
Ohjeesta tulee 10 vohvelia.
Resepti Mika Rampa, kuva Antti Vettenranta, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström