Pipsan kurpitsa-chilipata

Uunissa muhevaksi hautuva, meksikolaishenkinen kurpitsa-chilipata saa raikasta seuraa guacamolesta.

Valmistusaineet

  • 1 keltainen sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 vihreä chili
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 600 g kypsiä mustapapuja
  • 1 1/2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 500 g kurpitsaa
  • 1 punainen paprika
  • mustapippuria, suolaa

Guacamole:
  • 1 avokado
  • 1 limetti
  • 2 keskikokoista tomaattia
  • korianterin lehdet
  • suolaa
  • mustapippuria
  • muutama tippa tabascoa

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä uuni 150 asteeseen. Irrota korianterista lehdet, silppua ne ja jätä odottamaan guacamolen valmistusta. Silppua korianterinoksat ja sipulit. Poista chilistä siemenet ja silppua se.
  2. Kuumenna öljy kannellisessa valurautapadassa. Kuullota sipuleita, chiliä ja korianterinoksia padassa kunnes ne alkavat ruskistua. Lisää purkkipavut. Ripottele papujen päälle vehnäjauho ja sekoita kunnolla, jotta jauho imee nesteet.
  3. Lisää tomaattimurska. Anna seoksen kiehahtaa, laita kansi päälle ja siirrä pata uuniin. Hauduta ruokaa uunissa noin puolitoista tuntia.
  4. Valmista sillä aikaa guacamole. Kuutioi avokado, raasta limetin kuori ja purista sen mehu. Poista tomaateista siemenet ja paloittele tomaatit. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta ne maun mukaan suolalla, pippurilla ja tabascolla. Anna guacamolen maustua jääkaapissa.
  5. Ota pata uunista ja lisää siihen kuorittu ja kuutioitu kurpitsa sekä paloiteltu paprika. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Jatka kypsentämistä uunissa vielä 30–45 minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmennyt.
  6. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa vielä suolaa sekä muutama tippa tabascoa.
Juomasuositus
Pipsan kurpitsa-chilipata
Meksikolaisvaikutteisen kasvispataruoan kanssa sopivat lempeät ja hiukan makeat valkoviinit. Rypäleistä kannattaa kokeilla esimerkiksi Gewürztramineria.

Oluista padan kanssa maistuvat parhaiten raikkaat lagerit.