Takaisin
Resepti

Pirunsalaatti

Gluteeniton
Laktoositon

Pirunsalaatti

Gluteeniton
Laktoositon
3 tuntia
4 hlö
3 tuntia
4 hlö

Pirunsalaatti - tätä ananaksella ja paprikalla viritettyä katkarapusalaattia presidentti Kekkonenkin nautti aikoinaan ravintola Königissä.

Juomasuositus

1970-luvun nostalgiaa huokuva pirunsalaatti häviää parempiin suihin riesling-viinin siivittämänä. Valitse aikakaudelle uskollisena puolikuiva tai puolimakea riesling Saksasta, alkoholilla tai ilman.

Valmistusaineet
  • 500 g isoja pakastekatkarapuja

  • 2 prk (à 230/140 g)

  • ananaspaloja omassa mehussaan tai 280 g tuoretta ananasta

  • 1 iso punainen paprika

  • 3–4 dl majoneesia

  • 3 rkl ketsuppia

  • 1 tl cayennepippuria

Valmistusohjeet
  1. Sulata katkaravut pussin ohjeiden mukaisesti. Painele ylimääräiset nesteet pois siivilässä. Valuta ananaspalat liemestä. 

  2. Huuhtele ja halkaise paprika. Poista paprikasta siemenet ja kalvot, leikkaa noin sentin kuutioiksi. 

  3. Mausta majoneesi ketsupilla ja cayennepippurilla. Sekoita katkaravut, ananas- ja paprikapalat sekä majoneesi kulhossa. Anna tekeytyä jääkaapissa muutamia tunteja ennen tarjoamista. Salaatti sopii esimerkiksi alkuruoaksi tai noutopöytään.

Vinkki: Salaatista tulee erityisen hyvää, jos käytät kuorellisia rapuja ja kuorit ne itse salaattiin. Voit myös valmistaa majoneesin itse.