Pistaasibiscotit

Pistaasipähkinä antaa korppumaisiin kekseihin kauniinvihreitä väripilkkuja ja ylenpalttisesti mukavaa makua. Keksejä voi halutessaan kastaa makeaan jälkiruokaviiniin.

Valmistusaineet

  • 50 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 3 1/4 dl vehnäjauhoja
  • 1/4 tl suolaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 1/2 dl rouhittua pistaasia
  • 2 tl raastettua (luomu)appelsiinin- tai sitruunankuorta
  • 2 munaa
  • 1 rkl vastapuristettua appelsiini- tai sitruunamehua

Valmistusohjeet

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja pistaasit keskenään. Lisää seos appelsiininkuoren kanssa voivaahtoon. Lisää lopuksi muna ja appelsiinimehu. Muotoile taikina tasaiseksi seokseksi.
  2. Jaa taikina kahtia ja muotoile taikinapaloista leivinpaperin päälle pellille kaksi tankoa (noin 20 x 5 cm). Paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
  3. Anna tankojen hieman jäähtyä ja leikkaa ne terävällä veitsellä vinoviipaleiksi. Laita palat leikkauspinnat ylöspäin pellille leivinpaperin päälle ja paista vielä 10 minuuttia tai kunnes palat ovat rapeita. Anna viipaleiden jäähtyä. Biscotit säilyvät ilmatiiviissä purkissa säilytettynä useita viikkoja.
Juomasuositus
Pistaasibiscotit

Biscottien kanssa sopii joko perinteinen italialainen vin santo tai tuhdimpi ja täyteläisempi madeira.