Takaisin
Resepti

Pistaasijäätelö

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Pistaasijäätelö

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen
4+ tuntia
4 henkilöä
4+ tuntia
4 henkilöä

Vegaaninen pistaasijäätelö valmistuu vain kolmesta raaka-aineesta – ilman jäätelökonetta. Kokeile seuraksi kuplivaa proseccoa!

Juomasuositus

Jäätelön kylmyys vaatii viiniltä täyteläisyyttä. Siksi sen kanssa toimivat yleensä parhaiten väkevöidyt, makeat viinit. Pistaasipähkinöiden hienostunut ja kondensoidun kookosmaidon makea maku ohjaavat valinnan tällä kertaa hiilidioksidista eli kuplista lisärunkoa saavaan runsaan hedelmäiseen proseccoon tai roseeproseccoon. Kummankaan maku ei jyrää toista, vaan tuloksena on uusia, kiinnostavia vivahteita sisältävä liitto.

Valmistusaineet
  • 4 dl kauravispiä  

  • 1 prk (320 g) kondensoitua kookosmaitoa (makeaa) 

  • 70 g pistaasipähkinöitä (kuorittuja ja suolaamattomia)  

Valmistusohjeet
  1. Valmista ensin pistaasitahna. Siirrä pistaasipähkinät tehosekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi tahnaksi. Lisää 3–4 rkl kondensoitua maitoa vähitellen, kunnes seos on tasaista ja notkeaa.  

  2. Vaahdota kauravispi paksuksi vaahdoksi. Lisää loppu kondensoidusta kookosmaidosta vaahdon joukkoon. 

  3. Kaada seos noin 1,5 l vetoiseen pakastuksen kestävään kannelliseen astiaan. Valuta päälle pistaasitahnaa ja sekoita kevyesti lusikalla, jotta jäätelöön jää raitoja.  

  4. Pakasta vähintään 6 tuntia, mieluiten yön yli.  


Resepti Mika Rampa, kuva Antti Vettenranta, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström