Takaisin
Resepti

Pizzaleivät

Kasvisruokavalio

Pizzaleivät

Kasvisruokavalio
20 min
2 hlö
20 min
2 hlö

Pizzaleivät ovat oiva ratkaisu kuivahtaneen leivän hyödyntämiseksi. Taio nopeasti helppo välipala!

Juomasuositus

Italialainen Chianti on nappivalinta italialaisille tomaattisille mauille.

Valmistusaineet
  • 8 siivua kuivahtanutta leipää 

  • 1 valkosipulinkynsi 

  • 1 dl pizzakastiketta 

  • 1 pieni punasipuli 

  • 1 pieni paprika 

  • 150 g mozzarellaraastetta 

  • 1/2 tl chilihiutaleita 

  • 2 rkl hienonnettua persiljaa  

Valmistusohjeet
  1. Asettele leipäviipaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Hiero leipien pintaan valkosipulia kevyesti ja levitä jokaisen pinnalle pizzakastiketta. 

  2. Kuori sipuli ja hienonna se. Poista paprikasta kara ja leikkaa se paloiksi.  

  3. Asettele ainekset tomaattikastikkeen päälle. Ripottele pinnalle juustoa ja chilihiutaleita.  

  4. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10–15 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut. 

Resepti Mika Rampa, kuva Kristiina Kurronen, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström

Tulinen kinkkupizza

Tulinen kinkkupizza vie kielen mennessään! Sahramilla maustetusta pohjasta syntyy kaksi pizzaa: hedelmäinen juustopizza valkoisella kastikkeella ja tulinen kinkkupizza itsetehdyllä tomaattikastikkeella.

Katso resepti >