Takaisin
Resepti

Poro flatbread

Poro flatbread

40 min
2 hlö
40 min
2 hlö

Pizzamaisen pohjan päälle lastataan kylmäsavuporoa ja juustoa. Paistamisen jälkeen vielä ripaus rucolaa, niin mutkaton, helppo ja taatusti maistuva ihanuus on valmis. Laiska ottaa ohituskaistan onneen ja käyttää kaupan pakastealtaasta löytyvää valmispizzapohjaa.

Juomasuositus

Vivahteikas ja kehittynyt punaviini korostaa ja tukee kylmäsavuporon aromeja, vivahteikas ja ryhdikäs valkoviini mozzarellaa ja vuohenjuustoa, ja mineraalinen ja hedelmäinen kupliva kokoaa maut yhteen ja raikastaa kokonaisuuden.

Oluista löytyy vaihtoehtoja lagereista aleihin.

Valmistusaineet

Pohja

  • 2 dl vettä 

  • 15 g hiivaa 

  • 0,5 tl suolaa 

  • 2 rkl rypsiöljyä 

  • n. 5 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 1 rkl oliiviöljyä 

  • 125 g mozzarellajuustoraastetta 

  • 100 g vuohenjuustoa 

  • 100 g kylmäsavustettua poronpaistia viipaleina muutama hoikka vihreä parsa 
tai viipaloituja herkkusieniä 

  • n. 0,75 dl raastettua parmesaania 

  • (sormisuolaa), mustapippuria myllystä 

  • n. 2 dl salaattisekoitusta, 
esim. rucolaa ja vuonankaalia

Valmistusohjeet
  1. Valmista ensin pohja. Murustele hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Alusta joukkoon jauhot. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Painele taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikinasta jauhotetulla alustalla kaksi isohkoa soikiota tai n. 6 pienempää. Vinkki: voit myös käyttää valmispizzapohjaa.

  2. Kuumenna grilli tai parilapannu. Paista taikinapohjaa ensin noin muutama minuutti keskilämmöllä. Käännä. Kaada pohjalle hieman öljyä ja lisää mozzarellaraastetta, viipaloitua vuohenjuustoa ja poronpaistiviipaleita. Lisää myös kuorittu parsa (jos käytät paksumpia tankoja, niin keitä niitä n. 5 min) ja parmesaani. Jatka kypsentämistä, kunnes taikina on kypsää. Jos käytät valmispizzapohjaa, paista täytteineen 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.

  3. Mausta pizzat halutessasi suolalla, mustapippurilla ja salaatilla.

Vinkki: Voit myös paistaa flatbreadin 250-asteisessa uunissa 10–18 minuuttia.