Possua kiinalaisella viismausteella

Possunfilee sopii mainiosti pienen seurueen juhlapöydän keskipisteeksi. Juomaksi sopivat pehmeät ja hedelmäiset sekä mausteiset ja täyteläiset viinit.

Valmistusaineet

  • 1 possunfilee, noin 600 g

  • 2 rkl viismaustetta, kaupan valmista (Chinese Five Spices) tai itse tehtyä

  • 2 tl juoksevaa hunajaa

  • 1 tl sormisuolaa

  • paistamiseen voita ja öljyä

  • tarjoiluun omenia

Valmistusohjeet

  1. Hiero viismauste possunfileen pintaan. Anna maustua jääkaapissa yön yli.

  2. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

  3. Paista fileeseen kaunis väri pannulla voi-öljyseoksessa. Pane filee uunivuokaan. Valuta päälle hieman hunajaa ja ripottele suolaa. Laita halutessasi lihalämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan.

  4. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes fileen sisälämpötila on noin 70 astetta. Anna fileen levätä folioon käärittynä hetken aikaa ennen viipalointia.

  5. Helpon lisäkkeen saat paistamalla omenaviipaleita voissa muutaman minuutin ajan. Ripaus suolaa ja sokeria sekä rouhaisu mustapippuria viimeistelee omenat.

Vinkki! Myös mausteinen ja täyteläinen valkoviini tai ranskalainen kypsän omenainen siideri ovat loistokumppaneita possulle. Kokeile vaikkapa Alsacen pinot grisiä tai Itävallan grüner veltlineriä.

Juomasuositus
Possua kiinalaisella viismausteella

Keskitäyteläinen, keskitanniininen ja kypsän hedelmäinen italialainen tai jenkkiviini istuu viismausteisen ja kevyesti hunajaisen possun kanssa hienosti. Älä pelästy muutamaa jäännössokerigrammaa, vaan tarjoa viini hieman viilennettynä.