Takaisin
Resepti

Potato skins – täytetyt perunankuoret

Gluteeniton

Potato skins – täytetyt perunankuoret

Gluteeniton
1 tunti 30 min
4 henkilöä
1 tunti 30 min
4 henkilöä

Potato skins eli täytetyt perunankuoret on amerikkalaisten rakastama herkku, jossa uunissa rapeaksi paahtuneet perunankuoret täytetään juustolla ja pekonilla.

Juomasuositus

Rapsakoiden perunankuorien kanssa yllättää runsas ja paahteinen englantilainen kuohuviini tai samppanja, joiden vivahteikas hapokkuus ja elegantti aromikkuus toimii oivallisena vastaparina rustiikille sormisyötävälle. Tarjoa alkoholittomana vaihtoehtona reilusti viilennettyä alkoholitonta punaviiniä.

Valmistusaineet
  • 9 kpl (1 kg) jauhoista perunaa (esim. rosamunda) 

  • 2 rkl oliiviöljyä 

  • ½ tl suolaa 

  • ½ tl mustapippuria 

  • 150 g cheddar juustoa raastettuna 

  • 170 g pekonia 

 

Lisäksi: 

  • 3–4 rkl ruohosipulia hienonnettuna  

  • 150 g ranskankermaa (rasvaa 15–18 %) 

Valmistusohjeet
  1. Hiero oliiviöljyä pestyjen ja kuivattujen perunoiden pintaan. Paista uunipellillä leivinpaperin päällä 200-asteisessa uunissa n. 1 tunti. 

  2. Halkaise hieman jäähtyneet perunat ja kaavi perunoista sisus pois kevyesti. (Säästä sisus ja tarjoa se esimerkiksi lisukkeena jollekin toiselle ruoalle.) 

  3. Mausta kuoret suolalla ja mustapippurilla. Paista kuoria vielä 15 minuuttia. Lisää juustoraaste.  Viipaloi pekoni ja lisää se kuorien päälle. Jatka paistamista vielä toiset 15 minuuttia, tai kunnes juusto on sulanut ja saanut väriä. 

  4. Tarjoa perunankuoret ranskankerman ja hienonnetun ruohosipulin kanssa. 



Reseptit Mika Rampa, Kuvat Kristiina Kurronen, tyyli Niina Meriläinen, juomasuositukset Susanna Hildén, Alko