Takaisin
Resepti

Prosecco-rypäleet

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon

Prosecco-rypäleet

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
1 tunti 30 min
4 hlö
1 tunti 30 min
4 hlö

Marinoidut, jäiset prosecco-viinirypäleet sopivat mainiosti helteisen kesäpäivän naposteltavaksi.

Juomasuositus

Tarjoile viilentävien rypäleiden seuraksi samaa proseccoa, jota olet käyttänyt reseptissä.

Valmistusaineet
  • 500 g vihreitä viinirypäleitä (siemenettömiä) 

  • 1/2 plo (375 ml) proseccoa 

  • 1 dl sokeria 

Valmistusohjeet
  1. Pese viinirypäleet ja kuivaa ne. Siirrä viinirypäleet isoon kulhoon ja kaada päälle kuohuviini. Siirrä kulho peitettynä jääkaappiin vähintään 1–2 tunniksi. Voit antaa rypäleiden maustua myös yön yli. 

  2. Valuta rypäleet siivilässä ja taputtele kuiviksi. Kaada rypäleet pakastamisen kestävään uunivuokaan tai laakeaan kulhoon. Lisää päälle sokeri ja pyörittele rypäleet sokerissa kauttaaltaan.  

  3. Peitä vuoka ja siirrä pakastimeen noin 1–2 tunniksi ennen tarjoilua. 

Vinkki: Prosecco-rypäleet maistuvat myös ilman pakastamista. Marinointiin käytetty kuohuviini ei sellaisenaan sovi enää juotavaksi, mutta sitä voi käyttää ruoanlaitossa, siitä voi keittää sokerin kanssa siirappia tai siinä voi hauduttaa esimerkiksi päärynoitä. 

Resepti Mika Rampa, kuva Antti Raatikainen, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström