Punainen pestokastike

Monipuolinen pestokastike sopii mainiosti osaksi salaattipöytää.

Valmistusaineet

  • 1–2 valkosipulinkynttä
  • 1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 50 g parmesaania
  • 3/4 dl pinjan- tai auringonkukansiemeniä
  • 2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
  • n. 2 1/2 dl oliiviöljyä
  • (sormisuolaa), mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet

  1. Kuori valkosipuli. Laita se kulhoon valutettujen aurinkotomaattien, raastetun parmesaanin, siementen ja lehtipersiljan kanssa. Kaada joukkoon n. 2 dl oliiviöljyä.
  2. Soseuta sileähköksi sauvasekoittimella. Lisää sen verran öljyä, että kastike ei ole tanakkaa vaan sekoittuu hyvin salaatin joukkoon. Mausta pippurilla ja halutessasi suolalla.



Näillä ohjeilla syntyvät juhlat kymmenelle:
Caprese uunikuivatuilla tomaateilla
Kuskus-oliivi-vegesekoitus
Peruna-papusalaatti
Chilimajoneesi
Yrtti-mantelikastike
Italialaiset kalapullat
Skagenröralla ja parsalla täytetty voileipäkakku
Souvlaki-vartaat broilerista