Punaista makuharmoniaa

Pihvikarjan sisäfileestä valmistettu carpaccio leikataan hyvin ohuiksi viipaleiksi. Pinjansiemenet, rucola ja laadukas öljy viimeistelevät makunautinnon.

Valmistusaineet

  • n. 300 g (pihvikarjan) sisäfileetä palana
  • sormisuolaa, mustapippuria myllystä

Päälle:
  • 1/2 tl sormisuolaa
  • 1/2 tl mustapippuria myllystä
  • 2 rkl hyvää oliivi- tai saksanpähkinäöljyä
  • 4 rkl paahdettuja pinjan-siemeniä
  • n. 1 dl parmesaania lastuina
  • n. 4 dl villirucolaa

Valmistusohjeet

  1. Puhdista filee mahdollisista kalvoista. Hiero lihan pintaan suolaa ja pippuria. Nosta liha pakastimeen noin kolmeksi tunniksi, niin sitä on helpompi leikata.
  2. Leikkaa kohmeisesta lihasta ohuenohuita viipaleita. Voit halutessasi asetella viipaleet kahden leivinpaperin väliin ja nostaa ne takaisin pakastimeen.
  3. Ota viipaleet huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. Levitä ne lautasille.
  4. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria. Pirskottele pinnalle öljyä ja pinjansiemeniä. Viimeistele parmesaanilla ja rucolalla.

Siementen paahtaminen:
Mittaa siemenet kuivalle, kuumalle paistinpannulle. Paista sekoitellen, kunnes siemenet saavat väriä. Siemenet palavat helposti. Voit halutessasi korvata pinjansiemenet auringonkukansiemenillä tai vaikkapa saksan- tai pistaasipähkinöillä.

Vinkki:
Carpaccion makuun sopivat täydellisesti myös sienet. Paista esikäsiteltyjä korvasieniä voissa pannulla, kunnes ne lämpenevät. Mausta halutessasi suolalla ja pippurilla.
Juomasuositus
Punaista makuharmoniaa
Carpacciolle kannattaa valita hedelmäinen ja paahtoleipämäinen vakiosamppanja (non vintage).

Toinen, väriä myöten yhteen­sopiva valinta on roseesamppanja.