Takaisin
Resepti

Punajuuriröstipizza pääkalloherkkusienillä

Gluteeniton

Punajuuriröstipizza pääkalloherkkusienillä

Gluteeniton
60 min
4 hlö
60 min
4 hlö

Halloweenin suolainen herkku punajuuriröstipizza yhdistää suosikkimakuparin punajuuren ja sinihomejuuston.

Juomasuositus

Saksalaisesta spätburgunderista eli pinot noirista löydät tämän pizzan kaipaamaa tuoretta marjaisuutta ja metsänpohjan syksyisiä sävyjä.

Valmistusaineet
  • 4 (600 g) punajuurta

  • 1 sipuli

  • 2 munaa

  • 1 tl suolaa

  • 1 tl sokeria

  • ½ tl mustapippuria

Täyte:

  • 150 g sinihomejuustoa

  • 1 dl mustia oliiveja

  • 200 g pieniä herkkusieniä

  • 1 rku persiljaa

  • mustapippuria

Valmistusohjeet
  1. Kuori ja raasta punajuuret raastimen karkeimmalla terällä. Purista raastetusta punajuuresta tarvittaessa ylimääräinen neste siivilässä. Kuori ja hienonna sipuli.

  2. Yhdistä kulhossa punajuuriraaste, hienonnettu sipuli, munat, suola ja mustapippuri. Sekoita ja levitä massa leivinpaperin päälle uunipellille ø 30 cm ympyrän muotoiseksi pohjaksi. Paista röstipohjaa 225-asteisessa uunissa noin 20–30 minuuttia tai kunnes se on kypsä ja saanut hieman väriä.

  3. Valmistele herkkusienet. Halkaise herkkusienet keskeltä halki. Kaiverra herkkusieniin pääkallon piirteet veitsellä. Silmät on helppo tehdä esimerkiksi pyöreällä tyllalla. Paloittele sinihomejuusto. Viipaloi oliivit.

  4. Ota punajuurirösti uunista ja ripottele pinnalle homejuusto ja oliivit. Asettele pinnalle herkkusienipääkallot. Jatka paistamista vielä 15 min tai kunnes juusto on sulanut ja saanut väriä. Viimeistele tuoreella persiljalla ja mustapippurilla.