Takaisin
Resepti

Täydellinen punaviinikastike

Gluteeniton

Täydellinen punaviinikastike

Gluteeniton
30 min
4 hlö
30 min
4 hlö

Punaviinikastike on kastikkeiden klassikko. Tämän helpon ja maukkaan punaviinikastikkeen reseptin avulla kruunaat hyvän liharuoan. Rosmariinin oksa ja balsamiviinietikka tuovat samettiseen kastikkeeseen herkullista makua. 

Juomasuositus

Kun juomaa käytetään ruoanlaitossa, on hyvä tiedostaa, ettei viinin hinnalla ole välttämättä niin väliä. Edullisempikin viini sopii mainiosti punaviinikastikkeeseen, joten esimerkiksi jääkaappiin jäänyt, hieman vanhentunutkin punaviini sopii hyvin. Hintaa tärkeämpää on yrittää välttää hyvin tanniinisia tai tammisia punaviinejä, sillä ne voivat muuttaa ruoan maun kuivankarheaksi. Paras ruoanlaittopunaviini onkin kuiva, marjaisa ja maksimissaan keskitanniininen viini, esimerkiksi Merlot, Pinot Noir tai kevyempi Cabernet Sauvignon.
Lue lisää vinkkejä alkoholin käytöstä ruoanlaitossa.

Valmistusaineet
  • 1 valkosipulinkynsi

  • 2 salottisipulia

  • 3 rkl oliiviöljyä

  • 1 oksa rosmariinia

  • 4 rkl balsamiviinietikkaa

  • 4 dl punaviiniä

  • 4 dl lihalientä

  • 2 rkl voita

Valmistusohjeet
  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää pannulle rosmariini. Jatka paistamista muutama minuutti koko ajan sekoitellen.

  2. Kaada pannulle balsamiviinietikka ja keitä, kunnes se on haihtunut. Lisää punaviini ja jatka keittämistä, kunnes nestettä on jäljellä reilu desi. Lisää lihaliemi ja keitä, kunnes kastiketta on jäljellä noin 3 desilitraa. Siivilöi liemi ja kaada takaisin kattilaan. Lisää joukkoon voi ja sekoita.

Vinkki! Haluatko paksumpaa kastiketta? Voit halutessasi saostaa sen maissitärkkelyksellä pakkauksen ohjeen mukaan.