Punaviinikastike

Tämän helpon reseptin avulla kruunaat hyvän liharuoan maukkaalla punaviinikastikkeella.

Valmistusaineet

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 2 salottisipulia

  • 3 rkl oliiviöljyä

  • 1 oksa rosmariinia

  • 4 rkl balsamiviinietikkaa

  • 4 dl punaviiniä

  • 4 dl lihalientä

  • 2 rkl voita

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää pannulle rosmariini. Jatka paistamista muutama minuutti koko ajan sekoitellen.

  2. Kaada pannulle balsamiviinietikka ja keitä, kunnes se on haihtunut. Lisää punaviini ja jatka keittämistä, kunnes nestettä on jäljellä reilu desi. Lisää lihaliemi ja keitä, kunnes kastiketta on jäljellä noin 3 desilitraa. Poista rosmariini. Lisää joukkoon voi ja sekoita.

Vinkki! Haluatko paksumpaa kastiketta? Voit halutessasi saostaa sen maissitärkkelyksellä pakkauksen ohjeen mukaan.

Juomasuositus
Punaviinikastike

Punaviinikastikkeen hapokkuus ja hienostuneisuus vaativat samoja elementtejä myös juomavalinnalta.