Rahkakohokkaat, sitruskiisseli

Kohokkaat ovat mainettaan helpompia valmistaa, kun muistaa muutaman niksin: käytä kohokkaisiin huoneenlämpöisiä munia, älä avaa uuninluukkua kesken kypsennyksen ja kiidätä kohokkaat tarjolle suoraan uunista.

Valmistusaineet

  • 3 munaa eroteltuna
  • 1 rkl tomusokeria
  • 200 g sitruunarahkaa
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • ripaus suolaa
  • voita ja sokeria (vuoan käsittelyyn)

Lisäkekiisseli:
  • 2 appelsiinia
  • 1 verigreippi
  • 2 dl appelsiini- ja greippimehua
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • tilkka mehua

Valmistusohjeet

  1. Voitele neljä pientä uunivuokaa voilla ja ”jauhota” ne hienolla sokerilla.
  2. Erottele munat. Vaahdota ensin valkuaiset suolaripauksen kanssa kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tomusokeri edelleen huolellisesti vatkaten.
  3. Vatkaa sitten keltuaiset, rahka ja maissitärkkelys keskenään.
  4. Kääntele valkuaisvaahto rahka-keltuaisseoksen joukkoon varovasti vähän kerrallaan, ja jaa kohokasmassa vuokiin.
  5. Aseta vuoat syvään uunivuokaan ja kaada ympärille kuumaa vettä. Paista kohokkaita vesihauteessa 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  6. Kuori ja leikkaa sitrushedelmät nahattomiksi viipaleiksi kalvojen välistä.
  7. Lämmitä mehu kattilassa ja sulata siihen sokeri.
  8. Suurusta kuuma mehu mehutilkkaan tai veteen liuotetulla maissitärkkelyksellä kiisseliksi.
  9. Ota kattila liedeltä ja kääntele sitruslohkot joukkoon maustumaan.
  10. Tarjoa kohokkaat heti uunista ottamisen jälkeen kuohkeana kylmän tai lämpimän sitruskiisselin kanssa.
Juomasuositus
Rahkakohokkaat, sitruskiisseli
Rahkakohokkaiden kuohkeaa olemusta tukee hyvin lasillinen makeaa kuplivaa moscatoa, joko helmeilevää moscato d’astia tai kuohuvaa asti spumantea.